2013. aug 25.

Graham kenyér

írta: Dédi Dédi
Graham kenyér

GRAHAM KENYÉR

 

Félrész korpás (szitálatlan) búzalisztből és félrész ugyanilyen rozslisztből, langyos sótlan vízzel tésztát dagasztunk, mindaddig amíg a kezünkről és a teknőről le nem válik.  Ezután mérsékelt meleg helyen 1-1 1/2 óráig pihentetjük. Kisebb , hosszúks cipókat formálunk belőle, a tetejét megszurkáljuk. Vajjal megkent tepsiben forró kemencében, vagy sütőben sütjük két óra hosszat. Mikor félig megsült megkenjük vízzel, hogy fényes legyen. (Aki akarja csinálhatja egészen búzalisztből is. 

Ward, Artemis (1911), “The Grocer’s Encyclopedia”.jpeg

Kép: Ward, Artemis (1911), “The Grocer’s Encyclopedia”

Recept: Az Inyesmester szakácskönyve (Budapest, 1933, Athenæum)

Szólj hozzá