Bárányhús majorannával
Bárányhús majorannával
A bárányhúst, mely lehet felerészben hátulja, felerészben eleje, rendes húsleves módjára főzzük. Mikor már jól forr, beleteszünk zellert, petrezselyemgyökeret, sárgarépát és pár szem borsot. Mikor a hús megpuhult, kivesszük, levét szitán jól lecsurgatjuk, vítzzel leöblítjük és fölszeleteljük. A levest átszűrjük és újra felforraljuk. Vékony rántást készítünk, és kevés tisztított majorannát teszünk bele és addig pároljuk, míg a rántás szép aranysárga lesz. Ekkor föleresztjük a levessel, és az előzőleg megfőtt és karikáravágott kiflikrumplit teszünk bele. Végül beletesszük a bárányhúst, és mégegyszer fölforraljuk.
Az Inyesmester szakácskönyve (Budapest, 1933, Athenæum)