Különlegesség
Káposztás, halas rétes
(Zsíros húsú halakból is készülhet, pl. harcsából vagy egyéb szálka nélküli halból)
Hozzávalók: 50 dkg halfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg savanyú káposzta, 1/2 dl fehér bor, 5 dkg zsír, 1 csomag réteslap, 5 dl tejfel, 2 tojássárgája.
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kisütjük. A savanyú káposztát a szalonna zsírjában megpároljuk, majd ha félig megpuhult,hozzátesszük a csíkokra vágott halat, a fűszereket, a fehér bort, és fedő alatt készre pároljuk. Tetszés szerint kevés citromlével is ízesíthetjük. A réteslapokat széthajtjuk, belocsoljuk zsírral, 2 lapot teszünk egymás tetejére. A halas káposztát eloszlatjuk a lapokon és feltekerük. Tejfeles tojássárgájával megkenjük és sütőben pirosra sütjük.
A receptet a különlegességek kedvelőinek ajánljuk.
Forrás: Baján László, Csetnegi Mihály, Nagy György: Halételek könnyen, gyorsan
Illusztrálta: Gábor Éva,