2019. már 27.

Nincs itt semmi látnivaló! Megnyitja kapuit az első vagina múzeum

írta: Dédi Dédi
Nincs itt semmi látnivaló! Megnyitja kapuit az első vagina múzeum

A világ első vagina múzeuma Londonban (hol máshol?), a Camden Marketen várja majd a lelkes látogatókat. És igen, létezik már pénisz múzeum.

vag4.jpg

Florence Schechter alapító, Izlandi kiruccanása során akadt bele egy pénisz múzeumba, és úgy gondolta, meglehetősen igazságtalan hogy ennek nincs egyenértékű párja.

sei_58075310.jpg

Alapos kutatómunkát követően is csak egy galériát Tasmániában, és egy osztrák virtuális múzeumot talált a témának szentelve, azonban vagina múzeumnak a maga hús-vér, fizikai valójában nyomát sem lelte. Éppen ezért mit ér a pénisz vagina nélkül alapon úgy döntött, itt az ideje nyitni egyet és betölteni a tántongó űrt a piacon. 

Vagina tudományos, történelmi, és társadalmi aspektusból

A múzeum a hüvelyi egészségről, a menstruációról, a nemekről és az anatómiaról rendez majd kiállításokat, melyek ingyenesen lesznek látogathatók - az alapítók úgy vélik, a testünkkel kapcsolatos ismeretekhez való hozzáférés nem pénztárca függvénye. 

vag2.pnglaurie_melia_ceramics/Instagram

A fentieken kívül mindenféle programokon, szexuális oktatáson, stand-upokokon és worshopokokon keresztül lehet majd bekapcsolódni az intézmény vérkeringésébe. 

A projekt még csak kezdeti fázisban van, az alapítók Crowdfounderen kalapolnak a megvalóstáshoz, eddig 13 000 fontot sikerült összegyűjteni a tervezett 300 000-ből. 

vag1.jpg @kate.eggleston

 Nem kell szégyellősködni, akinek van kedve adakozzon, aki pedig nem bír várni a nyitásig, nyugodtan nyomhat egy követést Instagramon

Szólj hozzá

kiállítás múzeum London vagina múzeum