Soupe froide au melon sucre
Három szép sárgadinnyét fölszelünk, megtisztítjük, aztán a húsát kivágjuk. Ebből egy harmadrészt elveszünk, ...
Három szép sárgadinnyét fölszelünk, megtisztítjük, aztán a húsát kivágjuk. Ebből egy harmadrészt elveszünk, ...
Hozzávalók: 10 db tojás, 7,5 dkg zsír, 10 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 1 db babérlevél, 1,5 dkg só, 2,5 dkg cukor, 1 egész bors, 1 ...
Szükségesnek látom a szakács-müvészetben előforduló mű szavakat és mű kifejezéseket is ...
Félrész korpás (szitálatlan) búzalisztből és félrész ugyanilyen rozslisztből, langyos sótlan vízzel tésztát dagasztunk, ...
A paradicsomot (szép nagyokat használjunk erre a célra) szeletekre vágjuk és szitára tesszük, hogy a leve lecsurogjon. Azután ...
A megmosott ökörfarkot porcogói szerint földaraboljuk és fél sárgarépával, fél zellerrel, fél vöröshagymával ...
3 db tojássárgáját keverőedénybe teszünk, gyengén sózzuk, és egy fél citrom levével együtt jól elkeverjük. Állandó keverés ...
A hidegkonyhai készítmények két fő alapanyaga a majonéz (olajvaj) és az aszpik. Majonézzel készítjetjük a mártások nagy részét és nagy ...
(10 adag)
Hozzávalók: 1 l vanília alapfagylalt, 6 dkg babkávé, 5dkg cukor, 1 dl tejszín
A kávéból a lehető legkevesebb ...
(egyben tejes alapfagylalt) (10 adag)
Hozzávalók : 1 liter tej, 32 dkg cukor, 6 db tojássárgája, 1/2 rúd vanília
Egy tiszta ...