Savanyútojás

Savanyútojás

Dédi Dédi 0

SAVANYÚTOJÁS

 

Hozzávalók: 10 db tojás, 7,5 dkg zsír, 10 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 1 db babérlevél, 1,5 dkg só, 2,5 dkg cukor, 1 egész bors, 1 ...

Műkifejezések I.

Műkifejezések I.

Dédi Dédi 0

Műkifejezések a szakács-müvészetben

Szükségesnek látom a szakács-müvészetben előforduló mű szavakat és mű kifejezéseket is ...

Graham kenyér

Graham kenyér

Dédi Dédi 0

GRAHAM KENYÉR

 

Félrész korpás (szitálatlan) búzalisztből és félrész ugyanilyen rozslisztből, langyos sótlan vízzel tésztát dagasztunk, ...

Rántott paradicsom

Rántott paradicsom

Dédi Dédi 0

RÁNTOTTPARADICSOM

A paradicsomot (szép nagyokat használjunk erre a célra) szeletekre vágjuk és szitára tesszük, hogy a leve lecsurogjon. Azután ...

Angol ökörfarkleves

Angol ökörfarkleves

Dédi Dédi 0

ANGOL ÖKÖRFARKLEVES

 

A megmosott ökörfarkot porcogói szerint földaraboljuk és fél sárgarépával, fél zellerrel, fél vöröshagymával ...

Hidegkonyha - mártások

Hidegkonyha - mártások

Dédi Dédi 0

A hidegkonyhai készítmények két fő alapanyaga a majonéz (olajvaj) és az aszpik. Majonézzel készítjetjük a mártások nagy részét és nagy ...

Kávéfagylalt

Kávéfagylalt

Dédi Dédi 0

KÁVÉFAGYLALT

(10 adag)

Hozzávalók: 1 l vanília alapfagylalt, 6 dkg babkávé, 5dkg cukor, 1 dl tejszín

A kávéból a lehető legkevesebb ...

Vaníliafagylalt

Vaníliafagylalt

Dédi Dédi 5

Vaníliafagylalt

(egyben tejes alapfagylalt) (10 adag)

Hozzávalók : 1 liter tej, 32 dkg cukor, 6 db tojássárgája, 1/2 rúd vanília

Egy tiszta ...

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes